Specialist Logistica

CONSTANTA, CONSTANTA, Romania
Specialist in Logistica, cu o vasta experienta in domenii precum: transport, achizitii, logistica dar si it-software ma adresez dumneavoastra domnule Viitor Angajator! prin acest blog deoarece sunt in cautarea unui nou loc de munca. Obiectivul meu este obtinerea unui job in cadrul unuia din urmatoarele departamente: Logistica, Achizitii,Transport, dar nu exclud nici celelalte departamente, atata timp cat exista un post liber iar profilul meu s-ar potrivii. Consider ca experienta de 6 ani in Logistica dintre care 2 ani si jumatate intr-o firma de transport international de persoane şi marfa, imi acorda sansa unui mare avantaj in obtinerea unui post in firma dumneavoastra. Sunt o persoana optimista, perseverenta, orientata catre rezultat, cu reale abilitati in efectuarea calculelor si asimilarea informatiilor tehnice; ma adaptez usor in medii diverse, sunt sociabila si comunicativa cu cei din jur, iar tot ce este nou reprezinta pentru mine o provocare, un marketing al propriilor abilitati. M-as simti onorata sa pot contribui la succesul firmei dumneavoastra.

"Nici eu nu te-as angaja daca as fi in locul lor!"= Replica unui vechi amic!

Acum ceva timp in urma, cam 3 luni, m-am intalnit intamplator in oras cu un vechi "amic".
Nu ne mai vazusem de mult timp si nici nu mai comunicasem prin metodele ultimelor tehnologii (facebook, telefon, e-mail, messenger, etc...) de aproximativ 3-4 ani.
Surpriza revederii a fost o bucurie si pentru mine, si pentru el (sper), iar dupa un salut si o imbratisare calduroasa ne-am asezat la povestit in mijlocul strazii. Initial discutia a debutat cu celebra intrebare: "Ce mai faci? Cum iti merge?".
Raspunsul meu a fost unul scurt si sec: "Nu prea bine!".



Curios, amicul meu m-a intrebat ce mi s-a intamplat si pentru ca i-am spus ca este o poveste lunga, am convenit sa mergem undeva sa povestim deasupra aburilor unei cesti de cafea. Zis si facut.
Am intrat intr-un local din centrul orasului, ne-am comandat cate o cafea si am inceput sa-i povestesc acestuia cele mai recente evenimente din viata mea, in special din viata profesionala.
Am debutat discutia cu intamplarile neplacute de la ultimul loc de munca, ce probleme am intampinat in procesul de ocupare a unui loc de munca si discutia a degenerat in a ne contrazice despre cum vede fiecare situatia, am continuat cu exprimarea unor pareri diferite despre metodele de recrutare, despre ce se vrea si ce se cere. Discutia a fost una amicala, amuzanta, constructiva, amandoi ne-am spus punctul de vedere, am facut haz de necaz, insa o remarca a prietenului meu mi-a ridicat semne de intrebare. In momentul in care am afirmat ca desi am fost invitata la numeroase interviuri, nu am reusit totusi sa-mi gasesc un  job, amicul meu mi-a raspuns: "Nici eu nu te-as angaja daca as fi in locul lor!".
Recunosc ca pe moment, acest raspuns m-a infuriat, insa eu sunt o persoana care reuseste intotdeauna sa-si controleze pornirile emotionale, asa ca am trecut repede peste furia de moment si din dorinta de a afla justificarea remarcii, l-am intrebat: " De ce?".
Raspunsul nu s-a lasat asteptat :" Pentru ca stai de mult timp fara job, pauza este mare si sigur ti-ai iesit din mana, ai uitat multe si nu stiu daca vei reusii sa te integrezi, sa faci fata" .
Socata usor ca un om cu studii superioare poate gandi astfel, m-am intrebat curioasa :" Oare cati gandesc la fel ca el? Probabil multi! Sau poate ca toti?".
Asa ca am inceput sa aduc justificari in favoarea mea, argumente "pro" pentru valoarea mea profesionala, pe care am sa le public si mai jos:
- ma trezesc in fiecare zi la 6.30 - 7.00 AM (de cand am pasit prima oara la gradinita adica de 30 de ani).
-am stricat 2 calculatoare citind site-uri cu informatii despre: job-uri, metode si tehnici de recrutare, cum gandesc oamenii din domeniul HR, cum te prezinti la un interviu, ce spui si ce nu la un interviu, ce mai e nou
(sau ce si cum s-a schimbat) in domeniul in care activez si pe care il vizez : Logistica, ...etc.
-am cumparat si am citit carti care ma ajuta in lupta acerba de a-mi gasi un nou loc de munca si aici recomand cartea :" Concediaza-ti seful" de Ştefan Murgeanu, dar si "Secretele succesului.Cum sa va faceti prieteni si sa deveniti influent" de Dale Carnegie.
-am "intarit" relatiile de prietenie cu oamenii (pe care ii cunosteam deja) sau cu oameni noi pe care i-am cunoscut de curand si care ma pot recomanda sau ma pot ajuta in gasirea unui loc de munca.
-mi-am facut noi pasiuni si am invatat lucruri noi (care ma ajuta in cariera), cum ar fi : coaching-ul, dezvoltarea personala, control emotional, NLP, metode de automotivare si optimizare.
-chiar daca nu am avut un loc de munca creierul meu a fost activ: am ajutat copii care nu se descurca la Matematica explicandu-le si facand temele cu ei (si nu au fost putini cei care au apelat mai ales ca stiau ca ma pot gasi libera la orice ora), m-am implicat in campanii de voluntariat pe teme de educatie.
-utilizez zilnic (chiar daca nu am momentan un loc de munca) noile tehnologii ale prezentului si ale viitorului: telefon , tableta, calculator, fax, e-mail, facebook, blog, xerox, filtru de cafea, expresor cafea, etc.
- utilizez zilnic platformele eJobs, bestJobs, linkedin, e-mail.
-mi-am deschis al doilea blog: http://mathmoreeasy.ro/ dedicat parintilor care isi ajuta copii la temele pentru acasa la matematica.
- am un tonus fizic bun, sunt rezistenta la stres, fac din cand in cand si cate putin sport, iar cand este vremea frumoasa  profit de o tura de jogging in parc.
-arta comunicarii este (inca) un atuu personal; discut orice tema cu oricine.
-beau doar 2 cesti de ceai verde pe zi, unul dimineata si unul la pranz(nu fumez si nici nu mai beau cafea).
Atunci ce ma descalifica in lupta pentru un job ?
Probabil impresiile gresite ale unora care isi imagineaza ca daca nu ai un job, stai toata ziua la cafea si tigara, urmaresti telenovelele de la TV si astepti un barbat cu bani care sa te salveze. Sau poate ca asa fac altii, aflati intr-o astfel de situatie de criza "profesionala" .
Din pacate, sau mai bine zis din fericire, nu si eu.


4 comentarii:

  1. Buna seara,
    Imi pare interesant modul de a prezenta un CV
    Iti propun o provocare; iti poti asuma sa fi propiul tau sef ?
    Am un atelier utilat complet pentru fabricarea de imbracaminte si articole textile. Iti ofer posibilitatea sa administrezi cu deplina independenta. Daca crezi ca poti sa te implici si iti place provocarea usa este deschisa !

    RăspundețiȘtergere
  2. adresa mea este : dumitruoctavian@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  3. Angajatorii vor ieftin si bun, altii angajeaza pe pile si relatii, locul tau o sa il gasesti ....doar fii tu cand va fi momentul.
    Articolele si cartile sunt scrise pentru corporatii.
    Unii sunt incuiati.
    Nu te grabi sa accepti un job chiar daca ajungi la disperare.
    Imi place subiectul abordat de tine o sa te urmaresc cu atentie.
    Succes

    RăspundețiȘtergere
  4. probabil prin aceiasi chestie trec si eu. mi-am dat demisia de cateva luni din postul pe care il ocupam si reusesc cu greu sa gasesc cate un interviu la care angajatorii vor angajat model pe salariu minim in cartea de munca (cand le spun ca vreau salariul real in cartea de munca nici nu mai suna, ma gandesc sa fac o sesizare la garda financiara in acest sens). cred ca voi incepe ceva pe cont propriu.

    RăspundețiȘtergere